Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Bladgroenten in de border

Bladgroenten in de border

De trend van de eetbare tuin zet nog steeds door. In modeltuinen, op tuinshows en in de tuinbladen zien we heel veel prachtige combinaties met sierlijk moes. Maar in de praktijk valt er nog maar weinig te genieten van mooie bladgroenten in de border. Tijd voor verandering!

Mooi moes
Er zijn schitterende groentesoorten die zich prima laten combineren met vaste tuinplanten en bloemen. Niet alleen mooi om te zien, maar na verloop van tijd kunt u er ook nog eens lekkere en gezonde maaltijden van maken. Sommige kunt u ook gewoon in pot kweken. Dus: op naar de groenteafdeling in ons tuincentrum, voor een echt smakelijke tuin!

Bijzondere bladgroenten

  • Slasoorten als krulsla, eikenbladsla en lollo rosso zijn heel decoratief. Er zijn ook  winterslasoorten die nog lang in de herfst in potten goed blijven.
  • Veel koolsoorten zijn prachtig om te zien, met name de palmkool of Italiaanse zwarte kool, de rode boerenkool – mooi in combinatie met afrikaantjes –, paksoi en de donkere broccoli ‘Southern Comet’-hybride.
  • Er zijn bieten met felrode stelen. Snijbieten en kool vormen mooie combinaties met Verbena’s, goudsbloemen, viooltjes en salie.
  • Venkel krijgt mooi, fijn blad en gele bloemschermen en kan wel 1,5 meter hoog worden. Heel bijzonder is de bronskleurige venkel. Mooi naast zonnebloemen.
  • Cichorei, de wilde vorm van Brussels lof of witlof, krijgt hemelsblauwe bloemen en wordt tot 120 centimeter hoog.
  • Ook niet te versmaden: de boomspinazie (Chenopodium giganteum), een meldesoort die makkelijk 2 meter hoog wordt en groen-roze blad krijgt (prachtig naast roze phloxen), maar de plant is moeilijk verkrijgbaar.