Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Bloeiende bollen voor buitenkamer

Bloeiende bollen voor buitenkamer

Van mei tot en met september willen we het liefst genieten van lange en zonnige dagen. De tuin of het balkon vormt dan een ideaal verlengstuk van de woonkamer. Met bloeiende Dahlia’s, Begonia’s, Lelies en Calla’s tover je in een handomdraai de buitenkamer om tot een exotisch vakantieparadijs. Door de indrukwekkende en tropisch ogende bloemen, de mooie kleuren en zoete geuren krijg je gegarandeerd de zomer in je bol!

Kant en klaar
Tot voor kort was een tuin, balkon of terras vol Lelies, Gladiolen of Dahlia’s alleen weggelegd voor tuinliefhebbers met ‘groene vingers’ die in april de bloembollen in de grond hadden geplant. Na het planten duurt het vervolgens zo’n twee maanden voordat de eerste bloemen zichtbaar zijn. Met bloeiende zomerbollen heb je geen groene vingers of geduld meer nodig. Kwekers hebben Dahlia’s, Begonia’s, Eucomis en andere soorten zomerbollen in de kas tot (bijna) bloei gebracht. Vanaf mei zijn ze als ‘kant en klare’ balkon- en terrasplant verkrijgbaar bij tuincentrum of bloemist en nadat je ze in bakken of potten hebt geplant, geniet je direct van de bloemenpracht. Uiteraard kun je de bloeiende zomerbollen, zonder kweekpotje, ook direct in de tuin planten.

Makkelijk
De verzorging van kant en klare zomerbollen is zeer eenvoudig. Plant de bloeiende zomerbollen in bakken of potten. Zo krijgen de wortels meer ruimte en nieuwe potgrond houdt het water beter vast. Je hoeft de zomerbloeiers uitsluitend in droge perioden water te geven. Als ze ‘dorst hebben’ gaan ze wat slap hangen, maar na een slok water gaan ze vanzelf weer stralen. Extra plantenvoeding is bij de meeste zomerbollen niet nodig.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.mooiwatplantendoen.nl.