Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Dag van de Aarde

Dag van de Aarde

Op dinsdag 22 april is het weer de internationale Dag van de Aarde. Deze dag heeft tot doel mensen bewust te maken van het bijzondere van onze planeet en al het leven daarop. Er wordt op een positieve manier aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rond natuur, milieu en klimaatverandering. In de Verenigde Staten is International Earth Day sinds 1970 een populair fenomeen. Ook in Frankrijk is de Dag van de Aarde al langer ingeburgerd. De afgelopen tien jaar krijgt deze dag ook in Nederland en België steeds meer bekendheid.

Goede tuinaarde
Iedereen wil graag een tuin vol mooie en gezonde planten. Dan is het belangrijk dat ze in de goede grond staan. Sommige planten houden van zanderige, droge grond, andere van zure grond. De meeste planten gedijen echter in goede, voedzame grond met een losse, niet te vaste structuur, zodat het (regen)water er diep in kan doordringen. Het voorjaar is de aangewezen periode om de grond in de tuin te verbeteren. Spit vastgeklonken stukken om en voorzie deze delen en de borders van nieuwe tuinaarde, compost en een eventuele mulchlaag.

Goede potgrond
Potgrond bestaat voor een belangrijk deel uit veen, want dat kan veel water opnemen en lang vasthouden. In ons tuincentrum vindt u een ruimte sortering potgrond voor specifieke planten. Aan de potgrond is dan bijvoorbeeld kalk, zand of boomschors toegevoegd.

Tips

  • Tuinturf is goed voor zuurminnende planten, zoals azalea, heide, hortensia en rododendron.
  • Er bestaat speciale buxusgrond, en speciale potgrond voor cactus-, rots- en vetplanten, voor orchideeën, voor rozen, voor palmen en voor kamerplanten.