Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

De Zomer Begint!

De Zomer Begint!

Op 21 juni breekt de zomer aan. Op de langste dag van het jaar is er genoeg te doen en te genieten in de tuin. Aanraders voor een lang, ontspannen en fleurig tuinseizoen, en klussen om nog snel vóór de 21ste te klaren. Kom kijken in ons tuincentrum in Rijssen voor de laatste of aanvullende benodigdheden voor een zomers vakantiegevoel in eigen tuin.

Snoeien doet bloeien

–    Snoei bijna uitgebloeide vaste planten, zoals tuingeraniums en vrouwenmantel, vóór de langste dag terug, dan kunnen ze deze zomer nog een keer gaan bloeien.
–    Snoei ook hoogzomerbloeiers, zoals bergamotplant (Monarda), phlox, zonnehoed en koninginnekruid, vóór 21 juni iets terug, zodat ze steviger worden en ze wat later in het seizoen zullen bloeien.
–    Snoei uitgebloeide struiken, buxus, hagen als taxus, thuja, beuk, haagbeuk, liguster, hulst en (Leylandii-)coniferen vóór 21 juni lichtjes in vorm. Doe dit bij voorkeer op een bewolkte dag, om te voorkomen dat de blaadjes door de zon verbranden.

Zomertoppers

In ons tuincentrum in Rijssen vindt u alles om optimaal te kunnen genieten van het zomerse buitenleven, van bloeiende pot- en kuipplanten tot tuinverlichting. Een paar aanraders:
–    De zon kan soms wel heel fel schijnen, zeker midden op de dag. Een goede parasol op voet of geïntegreerd in de tuintafel is dan geen overbodige luxe.
–    Als het lang droog blijft is water geven van levensbelang voor uw tuin- en potplanten, moestuin en gazon. Installeer een druppelsysteem of automatisch besproeiingsysteem – ideaal voor als u straks een week of twee, drie op vakantie gaat. Of koop een goede, handige tuinslang met instelbare broeskop en automatische haspel of een zwenksproeier. Keuze genoeg in ons tuincentrum in Rijssen.
–    Vergeten zomerbollen te planten, in de tuin of in pot? Geen nood, want in ons tuincentrum in Rijssen heeft u nu volop keuze uit bloeiende dahlia’s, zinnia’s en calla’s in pot. Zet ze op de tuin- of balkontafel of op lege plekken in de border. En kijk of er niet een paar van uw exotische kamerplanten, zoals bromelia’s, het terras extra kunnen opsieren.
–    Zin in lange, zwoele zomeravonden? Een goede tuinset waaraan u met het hele gezin kunt eten of een paar luie ligstoelen mogen dan niet ontbreken. Denk ook aan goede verlichting, een paar sfeervolle (geur)kaarsen en eventueel een terrasverwarmer.

Fijne zomer!