Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Een tuin voor alle zintuigen

Een tuin voor alle zintuigen

Laat u bij uw eerstvolgende bezoek aan ons tuincentrum eens niet alleen verleiden door de kleur van bloemen en planten. Er valt in de tuin namelijk nog zo veel meer te genieten, met álle zintuigen.

Horen, zien en voelen
Alleen al van het zien van bloeiende bollen en planten fleurt een mens op. Maar sluit uw ogen eens. Hoor de wind ritselen door de bladeren, het geknars van het grind onder uw voeten, het gefluit van de vogels en het gekabbel van een waterelement. Snuif de geur op van een boerenjasmijn of roos. Haal uw handen door de lavendel of tijm en u krijgt meteen zin in een lekkere maaltijd. Pluk een appel van de boom, een aardbei uit de hanging basket of een paar bloemen van de Oost-Indische kers voor op de boterham.

Ideeën om naar te luisteren
Een grindpad, waterelement of miniwaterval, siergras, bamboe, windgong, vlinder- en bijvriendelijke planten, insectenhotels, nestkastjes, (bessen)struiken en bomen die vogels aantrekken.

Ideeën om te proeven
Fruitbomen, bessenstruiken, kruiden en groenten. Veel bloemen zijn ook eetbaar, denk aan het maarts viooltje, Oost-Indische kers, goudsbloem, komkommerkruid, de bloemen van tuinkruiden en die van doorgeschoten groenten als bieslook en rabarber. Proef hoe zoet het blad van Stevia is of zuig de zoete nectar uit de bloem van een dovenetel.

Ideeën om te ruiken
Hyacinten, gouden of blauwe regen (Wisteria), kamperfoelie, rozen, seringen, kruidenplanten, boerenjasmijn, lelie, damastbloem (Hesperis), siertabak (Nicotiana sylvestris), vlinderstruik. Maai het gras en steek de barbecue aan.

Ideeën om te voelen
Loop met blote voeten op het gras. Raak het kruidje-roer-me-niet (Mimosa) aan en zie de blaadjes zich direct sluiten. Voel het zachte, grijze blad van ezelsoor (Stachys) en pluk de plakkende bloemen van mannentrouw (Plumbago) van uw kleding. Vermijd de doornen van bramen, rozen en vuurdoorn!