Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Exotische planten voor binnen en buiten

Exotische planten voor binnen en buiten

Een van dé trends van dit jaar is het thema Jungle. Oftewel: exotisch, uitbundig en kleurrijk. Geef zowel het interieur als de tuin een oerwoudachtig en tropisch tintje en u waant zich op vakantie in eigen land!

Exotische kamerplanten
Denk aan grote bladplanten, zoals de bananenplant (Musa), olifantsoor (Alocasia),  Mexicaanse palm (Chamaedorea), Canarische dadelpalm (Phoenix canariensis) en de vredespalm (Cycas revoluta). Ook cactussen, vetplanten en bonsaiboompjes geven een tropisch tintje. Kleurrijke blikvangers zijn de paradijsvogelbloem (Strelitzia), de hanenkam (Celosia) en de gemberplant (Curcuma), die u in de zomer als kuipplant op het terras kunt zetten.

Exoten in de tuin
De rijk en vurig bloeiende trompetbloem (Campsis) en chocoladewingerd (Akebia) zijn fraaie klimplanten. In een grote kuip doen de camelia en de geurende engelentrompet (Brugmansia) het goed. De Canna is een vaste plant die in knalkleuren bloeit.  Kies verder opvallende bladplanten als yucca, bamboe, Nieuw-Zeelands vlas (Phormium), vingerplant (Fatsia japonica), mammoetblad (Gunnera), winterharde palmen als de waaierpalm (Trachycarpus en Chaemerops) en de boomvaren (Dicksonia).