Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Groene decembercadeau’s

Groene decembercadeau’s

De feestdagen staan weer voor de deur. Sinterklaas én de kerstman zijn in aantocht. In ons tuincentrum vindt u veel leuke, sfeervolle en praktische cadeaus voor groot en klein. Een paar suggesties, plus inpakideeën.

Sfeervolle decoraties
In de donkere wintermaanden is het fijn om het thuis extra gezellig te maken. Wie is er nu niet blij met een mooie (geur)kaars, een kleurige krans voor aan de voordeur, een originele decoratie voor in of onder de kerstboom (van bal tot rendier), een dienblad om een mooie plantenverzameling op te zetten, een windlicht voor op de tuintafel of een slinger met lichtjes voor aan de balkonrailing?

Fleurige planten en bollen 
Er zijn nu volop mandjes, bakken en schalen met bloeiende Amarylissen en geurige hyacinten voor in huis verkrijgbaar. Ook een mooie bloempot met een rode of witte kerstster die heel lang bloeit is een schot in de roos. Met sint kunt u een tuinliefhebber ook nog blij maken met een zakje voorjaarsbollen, want die kunnen nog tot medio december de grond in, zolang het niet vriest. En bijna iedereen houdt wel van orchideeën, die er in alle mogelijke kleuren zijn. Een orchidee staat bovendien symbool voor vriendschap. In Brazilië geven geliefden elkaar dan ook graag een orchidee cadeau, waarbij elke bloem staat voor een kus. Hoe romantisch (net zoals een bosje mistletoe of maretak trouwens) is dat!? Maak het presentje extra feestelijk door er nog een mooie strik omheen te binden.

Voor vogelliefhebbers
Maak een vogel- en natuurliefhebber blij met een vogelhuisje of een design vogelvoedersilo. Geef er eventueel meteen wat voer bij. Dubbele pret, voor de liefhebber én onze gevederde vrienden.

Voor de kleintjes
Geef ze een kant-en-klaar kweek- of tuiniersetje. Ze kunnen nu bijvoorbeeld al aan de slag met bakjes in de vensterbank waarin ze kiemgroenten, zoals tuinkers, taugé, alfalfa en mosterdkers, maar ook rucola, veldsla en basilicum kunnen zaaien. Een leuk én gezond cadeautje dus.

Extra versiertip
Natuurlijk pakken we onze cadeaus in met mooi papier, maar maak het extra feestelijk door er een echte bloem of bloemetjes op te plakken of die met een mooi lint op het pakje vast te binden. U heeft vast nog wel een boeket of bloeiende plant in huis of een mand met kerstrozen op de tuintafel staan waarvan u de bloemen kunt gebruiken.

Alvast heel fijne feestdagen!