Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Herfsttafel decoreren

Herfsttafel decoreren

Herfst. Het kan koud en guur zijn, maar ook nog heerlijk nazomeren. Niets zo mooi als een bos vol vlammende kleuren, bessen, noten en kastanjes en die typische aardse geuren. Geniet van de herfst, met een tafel vol natuurlijke decoraties, binnen én buiten. Of u nu gezellig met de kinderen aan de slag gaat of lekker uw eigen creativiteit de vrije loop laat!

Makkelijk en goedkoop
U hoeft er geen kapitalen aan uit te geven of er uren mee bezig te zijn. In een handomdraai heeft u een tuin- of eettafel waar u voorlopig niet op uitgekeken raakt. Een aantal suggesties:

  • Verzamel kastanjes en leg deze op een mooie schaal, in een klein vogeldrinkbakje of in een glazen vaas. Zet eventueel een robuuste kaars in het midden.
  • Zet windlichten en lantaarns op de tuintafel en steek de kaarsen aan in de schemering en terwijl u aan de eettafel zit.
  • Bind met wat touw enkele mooie, gedroogde bladeren om een windlicht of hoge  waxinelichtjeshouder en steek de (geur)kaarsen aan als het donker wordt.
  • Leg pompoenen, kalebassen en mini-sierfruit op de tafel. Grote exemplaren kunnen als blikvanger op zich dienen, kleinere legt u bij elkaar op een schaal, of vul een windlicht ermee, samen met mooie bladeren, kastanjes en walnoten. Binnenshuis accentueert u hun knaloranje kleur door ze te combineren met wat lampiontakken (Physalis) in een vaas.
  • Vul (vorstbestendige) potten en bakken op de tuintafel met herfstbloeiers als heide, bergthee (Gaultheria) met oranjerode bessen of parelbes (Pernettya) met witte of roze bessen, al dan niet aangevuld met mos, rozenbottels en bloeiende klimopranken.
  • Voor kinderen is het erg leuk om de tafel ook te versieren met een paar kunststof of aardewerk paddenstoelen of bosdieren, zoals een egel, eekhoorn of een uil.
  • – In ons tuincentrum vindt u ook grote takken, stukken schors of rieten kransen die u als basis kunt gebruiken voor een herfststuk.