Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Kindvriendelijke tuin

Kindvriendelijke tuin

Op mooie dagen willen niet alleen wij, maar ook de (klein)kinderen lekker naar buiten. Stilzitten is aan hen niet zo besteed, dus zorg ervoor dat ze veilig kunnen ravotten.

Veilig spelen:

  • Een gazon is natuurlijk de mooiste en veiligste speelplek, maar misschien heeft u geen zin in het onderhoud dat het vergt. Gelukkig is er tegenwoordig kunstgras dat bijna niet van echt gras te onderscheiden is. Het blijft mooi en kan tegen een stootje. Mocht er een glas limonade omvallen of een ijsje op lekken, dan kunt u dit gewoon schoonmaken met wat warm water.
  • Zet geen planten met scherpe punten, stekels of doornen op het terras of bij de tuinpaden. Agaves, cactussen en ook sommige (rozen)struiken kunnen akelig pijn doen.
  • Plant liever geen struiken met mooie, maar giftige bessen.
  • Willen de kinderen dolgraag een trampoline, maar kijkt u daar liever niet de hele dag tegenaan? Er zijn tegenwoordig ook trampolines die heel makkelijk in te klappen en op te bergen zijn of die ingegraven kunnen worden. Of plaats de trampoline z├│ dat deze grotendeels aan het zicht onttrokken wordt door een haag of vaste plantenborder.
  • Zorg ervoor dat de vijver goed afgeschermd is, zodat kleine kinderen er niet in kunnen vallen.