Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Pimp de schutting

Pimp de schutting

Veel mensen hebben een houten schutting in de tuin, op de grens met de buren om wat privacy te creëren. Hij biedt echter vaak een wat saaie aanblik. Tips om daar verandering in te brengen!

Groene en bloeiende begroeiing
Laat de schutting begroeien met klimplanten, zoals klimop, bruidssluier, clematis, klimroos of blauwe regen. Dan ziet hij er niet alleen mooier uit, maar biedt u kleine insecten en vogels ook nog eens een welkome nestel- of schuilplek. Of plant bessenstruiken of leifruit voor de schutting. Daar plukt u zelf – en af en toe ook een vogel – de vruchten van.

Kleurige decoraties
Beits de schutting in een mooie kleur en hang er nestkastjes en insectenhotels tegen. U kunt ook een spiegel aan de schutting hangen, dan lijkt uw tuin meteen groter. Verder zijn er verschillende kant-en-klare verticale systemen, van hangzakken tot technische gevelsystemen, die u aan de schutting kunt bevestigen. Daar kunt u naar eigen smaak en keuze groene of bloeiende planten of kruiden in zetten. Hangplantjes zijn ook een leuk idee. En als u nog plek heeft kunt u nog een weerbestendige tuinposter tegen de schutting hangen.

De zaag erin
Staat de schutting niet op de grens met de buren, maar bijvoorbeeld aan de kant van een sloot of weiland? Dan is het fijn om er op sommige plekken toch doorheen te kunnen kijken. Er zijn schuttingen op de markt met beweegbare lamellen die u open en dicht kunt doen. Een andere optie is om op een paar plekken een doorkijkje in de schutting te zagen. Heeft u veel ronde vormen in de tuin, bijvoorbeeld ronde borders, bloembakken of terrastegels? Maak dan eens een paar ronde openingen in de schutting.