Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Ranunculus Sprinkles brengt voorjaar op uw balkon of terras!

Ranunculus Sprinkles brengt voorjaar op uw balkon of terras!

De Ranonkel is van oorsprong geen Hollandse plant, maar heeft haar “roots” in Midden-Azië liggen. De vrolijke en uitbundige voorjaarsbloeier is er in acht kleuren: geel, licht geel, wit, rood, oranje, roze, roze bicolor en violet bicolor. Stuk voor stuk pareltjes! De plant past perfect bij het vroege voorjaar. Hij is echt een opwarmertje. Het teken dat de winter voorbij is, en de lente en de zomer eraan komen. Een heerlijk idee.

Geen wonder dat Sprinkles met zijn uitbundige bloei, heldere kleuren en compacte groei de favoriet is van veel plantenliefhebbers. Ranunculus Sprinkles is een makkelijke en veelbelovende plant die weinig eist en waarvan je lang kunt genieten.

Eenmaal in Europa kreeg ze de Latijnse naam ‘Ranunculus’, wat letterlijk kikkertje betekent. Waarom die naam? Waarschijnlijk heeft het er mee te maken dat de Ranonkel groeide in drassige gebieden net als kikkers. De Ranonkel lijkt overigens qua bloem op een boterbloem en wordt daarom ook wel de Perzische boterbloem genoemd. Sprinkles is een halfhoge potranonkel die bij koele temperaturen het beste presteert.

Verzorgingstips

De Ranonkel Sprinkles komt buiten of in koele ruimtes het beste tot haar recht. Ze houdt van kou, maar verdraagt geen vorst. In een koele maar zonnige kamer -tot maximaal 15°C-  heeft de Sprinkles het ook lang naar haar zin. Denk bijvoorbeeld aan een serre of tuinkamer.

Sprinkles houden van veel licht, maar hoeven niet per se in het directe zonlicht te staan. Al kan dat buiten ook niet echt kwaad. Matig water en eventueel wat voeding is alles wat deze Ranonkel vraagt. Hoe makkelijk is dat!

Door de uitgebloeide bloemen te verwijderen, stimuleer je de Ranonkel om opnieuw te bloeien. Zo kun je dus heel eenvoudig nog langer genieten van deze vrolijke voorjaarsbloeier.

Charme

Wist u trouwens dat de Ranonkel symbool staat voor charme? Als je in de Victoriaanse tijd iemand Ranonkels gaf, gaf je daarmee in feite aan dat je diegene aantrekkelijk vond. De bloem  staat daarnaast ook symbool voor vrolijkheid en feestelijkheid. Heel begrijpelijk met haar mooie vrolijke kleuren.

Wilt u meer weten over deze vrolijke voorjaarsbloeier?

Bezoek dan ons tuincentrum in Rijssen voor meer informatie!