Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

(Slaap)kamerplanten om bij weg te dromen

(Slaap)kamerplanten om bij weg te dromen

Iedereen heeft wel groene en bloeiende planten in de huiskamer, maar niet veel mensen hebben planten in de slaapkamer. Terwijl ze vanwege hun luchtzuiverende en rustgevende kwaliteiten daar juist helemaal op hun plek zijn. Planten verhogen ook de luchtvochtigheid in een kamer, waardoor zich minder luchtweginfecties en -irritaties zouden voordoen.

Vijf sterke, luchtzuiverende aanraders voor in de slaapkamer

  1. Aloë vera: Een sterke vetplant die houdt van een zonnig plekje. Hij vormt telkens uitlopers die u weer kunt laten uitgroeien tot volwassen exemplaren of cadeau kunt doen aan andere liefhebbers.
  2.  Klimop (Hedera): Een makkelijke, sterke plant met grote luchtzuiverende eigenschappen. Hij kan toe met weinig licht en past helemaal bij de trend van hangende planten.
  3. Graslelie (Chlorophytum): Het oersterke groen-wit gestreepte plantje dat ook wel studentenplantje wordt genoemd, omdat hij zo makkelijk is. Groeit zowel op een lichte als donkere plek en vormt ook telkens weer nieuwe uitlopers die u vanaf een standaard of vanuit een hangpot leuk naar beneden kunt laten bungelen. Af en toe benevelen met de plantenspuit.
  4. Lepelplant (Spathiphyllum): Een mooie en gemakkelijke plant met grote, glanzende bladeren en witte bloemen. Hij heeft weinig licht nodig heeft, maar wel regelmatig water. Af en toe benevelen met de plantenspuit.
  5. Arecapalm of goudpalm (Chrysalidocarpus): Deze plant heeft de reputatie zowel een goede luchtzuiveraar als luchtbevochtiger te zijn. Hij houdt van een lichte plek en vochtige aarde.

Slaapkamergeluk

Niet de beste luchtzuiveraar, maar natuurlijk onweerstaanbaar voor in de slaapkamer. Slaapkamergeluk (Soleirolia) blijft laag en krijgt heel kleine blaadjes. De naam verwijst waarschijnlijk naar de ideale standplaats voor het plantje: de slaapkamer dus. Veel of weinig licht maakt niet uit, maar liever niet in de volle zon en wel regelmatig water geven. Een waterschoteltje onder de pot is nog beter.