Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Tuinplant van de Maand april: Buxus

Tuinplant van de Maand april: Buxus

Groene tuintopper
De buxus is een echte tuintopper. Het hele jaar behoudt deze held zijn groene looks en geeft daarmee de tuin permanent een natuurlijke uitstraling. Doordat de buxus in diverse vormen verkrijgbaar is, kun je de plant haast overal toepassen. Bijvoorbeeld als heg, als eyecatcher midden in je tuin of in potten op je terras. De sterke buxus vraagt daarbij nauwelijks verzorging. De hoogste tijd om deze groene held als Tuinplant van de Maand april in de spotlights te zetten.

Mooie vormen
Als bijna geen andere tuinplant is de buxus geschikt om in een mooie vorm te snoeien. De beste tijd om dat te doen is van april tot oktober. Met een heggenschaar en ‘buxustondeuse’ breng je buxus in het gewenste model. Een strakke haag of een ronde bol heb je zo gedaan, maar voor een groene fietser (zie foto) zul je misschien iets langer geduld moeten hebben…

Eenvoudig
De buxus (Buxus sempervirens) kan zowel uit de voeten op zonnige als op schaduwrijke plekken. Je zet ‘em zo in een mooie pot en het planten in je tuin of in een bak op je balkon is heel eenvoudig. Het is een kwestie van een ‘gat graven’, buxus erin, even aanduwen en watergeven. Om de buxus snel te laten wortelen, is het verstandig om speciale ‘buxusgrond’ toe te voegen. Verwen de plant ook eens met buxusvoeding, zo hou je ‘em extra sterk.

Meer informatie en inspiratie voor groen in en om het huis op www.mooiwatplantendoen.nl