Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Valentijnsdag wordt gevierd met bloemen.

Valentijnsdag wordt gevierd met bloemen.

Dit is de meest uitgesproken dag voor bloemen. Velen zullen deze dag de liefde verklaren en dit zal vaak met bloemen gebeuren. Bloemen kunnen dan ook de boodschap duidelijker maken met hun betekenis. Dus let op bij het uitkiezen van een mooi bosje of boeket, dat u het juiste bericht overbrengt.

Rozen zijn bij verre het meest populair met Valentijn, maar het is dan ook algemeen bekend dat deze bloem staat voor de liefde.  Rode rozen zijn misschien het meest voor de hand liggend. Ze staan voor liefde, romantiek, schoonheid, moed en respect. Witte rozen zijn waarschijnlijk passender voor deze dag.  De witte roos staat voor ware liefde, reinheid, onschuld en vriendschap. Deze combinatie van betekenissen is dan ook uitstekend, wanneer u voor het eerst aan iemand de liefde verklaart. Roze rozen zijn er in veel verschillende tinten, die elk een andere betekenis hebben.  Al deze betekenissen zijn geschikt voor Valentijnsdag. Donkerroze staat voor dankbaarheid. Lichtroze staat voor vrolijkheid. Meerdere tinten roze in een boeket staat  voor de prille liefde. Rode en witte rozen samen in een boeket staan voor een eeuwige, ware liefde en vormen wellicht het ultieme Valentijnsboeket.

Andere bloemen kunnen natuurlijk ook. De rode tulp staat voor de liefdesverklaring en de gele tulp staat voor de perfecte liefde. De tulp staat in elke kleur voor verbondenheid. Chrysanten staan voor vriendschap, gele chrysanten voor voorzichtige liefde. In ons tuincentrum vindt u tal van leuke kleinigheidjes voor Valentijn. Van kaarsen tot andere liefdesaccessoires.

Wij wensen u een mooie, romantische Valentijnsdag toe.