Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Vrolijke surprise in de vaas – Alstroemeria verrast

Vrolijke surprise in de vaas – Alstroemeria verrast

De Alstroemeria is dit jaar een graag geziene gast in de vaas. Met haar mooie symboliek, bijzondere bloemen, rijke kleurenpalet en lang vaasleven kun je deze latina gerust een regelrechte surprise noemen. Van bloemen wordt je al blij, maar de Alstroemeria maakt er een fiësta vol verrassingen van!

Kleurrijke latina
De exotische Alstroemeria wordt ook wel Incalelie genoemd. Het is een verwijzing naar haar natuurlijke habitat: Zuid-Amerika. Aan de lange steel verschijnen maar liefst zes tot acht bloemen. Ze hebben een vlammende binnenzijde en zijn vaak voorzien van een exotisch tijgerprintje. De fleurige latina is er in veel verschillende kleuren als wit, geel, rood, oranje, paars en roze. Een ideale bloem om mee te mixen of om solo in een vaas te zetten. Het vaasleven van de Alstroemeria is verrassend lang. De bloem blijft al gauw zo’n twee weken mooi in een vaas. Snij de bloem schuin af en zorg er wel voor dat het water in de vaas helder blijft.

Symboliek
Dat de Alstroemeria opduikt in menig boeket is niet verwonderlijk. Behalve haar look spreekt ook haar betekenis van ‘vriendschap & toewijding’ tot de verbeelding. De zes bloemblaadjes van de Alstroemeria staan daarbij voor begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. Belangrijke ingrediënten voor een langdurige vriendschap.

Verrassingsactie
Wil jij een vriendschap bekronen? Doe dan mee met de Alstroemeria-actie bij bloemisten. Bij aankoop van een boeket ontvang je een actiekaart. Vermeld waarom jouw vriendschap gevierd moet worden met een Alstroemeriaboeket en stuur de kaart op. Uit alle inzendingen worden de tien mooiste redenen gekozen. Zowel jij als je vriend of vriendin worden dan verrast met een gratis boeket. De actie loopt van 3 tot en met 22 september 2012.

Kijk voor meer informatie en inspiratie over bloemen op www.mooiwatbloemendoen.nl.