Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Woonplant van de maand januari: Yucca

Woonplant van de maand januari: Yucca

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan en daarmee is ook de eerste Woonplant van de maand bekend. De Yucca, ook wel Palmlelie genoemd, heeft de eer om het spits af te bijten. Deze eigenwijze stressverlager staat bekend om zijn puntige bladeren en met een vleugje Tex-Mex is hij een echte cowboy onder de woonplanten.

Stoere woestijnbewoner
Typisch voor de Yucca zijn de stevige stammetjes met daarop een explosie van groen-geel-grijs gekleurde, leerachtige bladeren die eindigen in een punt. Een stoere woestijnbewoner die niet houdt van geknuffel, maar in alle stilte zijn best doet om jou zo lang mogelijk trouw te zijn en rust te geven.

Warme en droge habitat
Van huis uit is de Yucca wel wat warmte en droogte gewend. De plant komt oorspronkelijk uit het zuiden van de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied waar hij opgroeide in woestijnachtige gebieden. Gelukkig heeft hij het bij jou in de woonkamer ook zeker naar zijn zin.

Verzorging van de Yucca
Z├│ houd je een Yucca in optima forma: zet de plant op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. Geef hem daarbij regelmatig water en verwen hem af en toe met plantenvoeding. Laat de potgrond tussen de gietbeurten wel licht uitdrogen om rot te voorkomen. Groeit hij door alle liefde en goede verzorging erg hard? Met een snoeibeurt breng je de Yucca terug naar de door jou gewenste proporties.