Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Woonplant van de maand juli: Palm

Woonplant van de maand juli: Palm

Briljante plannen dankzij triomfator Palm

De ultieme sfeermaker en een pure winnaar, dat is de Palm. Deze Woonplant van de maand juli garandeert je duidelijke aanwezigheid in huis én meer creativiteit. Met een Palm haal je dus een echte persoonlijkheid in huis en verzeker je jezelf van de origineelste plannen en ideeën.

De Palm is absoluut geen plant die zich laat wegstoppen in een hoekje, om daar vervolgens onopgemerkt weg te kwijnen. Integendeel: ze eist haar rol op in je woning, en dat is zeker geen bijrol. Dankzij haar prachtige grote bladeren groeit ze al snel uit tot een exemplaar van indrukwekkend formaat. Wordt ze te groot voor de plek die je voor haar hebt bedacht? Pech gehad, ze laat zich niet snoeien, dus de enige optie is haar verplaatsen naar een plaats waar ze wel de nodige ruimte vindt.

Triomf
Al in de Bijbel speelt de Palm een bijzondere rol. De zondag voor Pasen staat er benoemd als Palmpasen: de dag dat Jezus zijn intocht maakte in Jeruzalem, terwijl omstanders takken van de Palmbomen rukten en op zijn pad verspreidden. Bij de Romeinen was de Palmtak een symbool voor de godin van de overwinning: Victoria. Ook in de eeuwen daarna zou de Palm de triomf verbeelden: een Palmtak wegdragen staat voor zegevieren. En een duif met een Palmtak in de snavel staat voor vrede, die natuurlijk in het verlengde van de overwinning ligt. Vandaag de dag is de Palmtak daarom duidelijk terug te vinden in de vlag van de Verenigde Naties.

Ruimte in je hoofd
De Palm vraagt niet alleen de nodige ruimte in je huis, ze biedt je in ruil daarvoor kostbare ruimte in je hoofd. Onderzoekers hebben namelijk aangetoond dat een Palm in je directe omgeving zorgt voor creatievere ideeën en betere oplossingen. Dat komt door het rustgevende en helende effect van de plant. Ander onderzoek laat zien dat proefpersonen die een creatieve opdracht moeten uitvoeren dit aanzienlijk beter doen in een ruimte met een plant dan diegenen die in een vertrek zonder plant zitten. Artisticiteit gegarandeerd dus met je Palm!

Briljante plannen
Ze mag dan qua ruimte verre van bescheiden zijn, verder heeft de Palm niet al teveel noten op haar zang. Regelmatig water geven, ze heeft het liefst potgrond die zo gelijk mogelijk vochtig is. Echter, niet te veel water, want de Palm houdt niet van natte voeten. Bij voorkeur handwarm water, anders krijgt ze een koudeschok. Een lichte standplaats, en liever niet te koud: in ruil daarvoor zorgt de Palm ervoor dat jij steeds met de meest briljante plannen op de proppen komt.