Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Woonplant van de maand juli: Potroos

Woonplant van de maand juli: Potroos

‘Sprookjesachtige sferen’

Romantiek op kamerformaat: niets werkt zo op de fantasie als een potroos. Uit te kiezen in de vele kleuren die past bij jouw zomerse stemming en stijl. De potroos heeft alle uitstraling en kwaliteit van de bekende roos als bloem, maar dan in een passend huiskamer-, balkon- of terrasformaat. Door de populariteit van de roos, is dit een erg geliefde woonplant. Deze romantische bloeiers zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. In de huidige trend ‘The World Beyond’, waar fantasie, het heelal en kristallen centraal staan, past deze potroos perfect. De rijke keuze in kleuren maakt het jou makkelijk om een passend sprookje te creëren in het interieur.

Alice in Wonderland

Potrozen zijn rijkbloeiende planten die het buitengevoel naar binnen brengen. Ze zorgen voor een dromerige sfeer waarin alles mogelijk lijkt. Dit effect wordt versterkt door potrozen neer te zetten in een transparant rijtje van verschillende kleuren, een spannend doorkijkje of omringd door spiegels. Het betere Alice-in-Wonderland gevoel wordt nog krachtiger door te werken met mini-potrozen of potrozen op stam. Materialen die hier prachtig bij passen zijn glanzend en spannend, zoals een pot met kleurverloop of parelmoer. Ook roze en gouden metallics versterken het sprookjesachtige van de potroos.

Liefde!

De naam roos is afgeleid van het Keltische ‘rhodd’, dat rood betekent. Van oorsprong hebben veel rozen namelijk een rode bloemkleur. Al in de oudheid beschouwden mensen rozen als de mooiste bloemen ter wereld. Het is niet voor niets nog steeds hét symbool van de liefde! Daarbij zijn rozen een erg populair onderwerp in kunst, als ingrediënt van parfums en versiering van stoffen.

Potroos & verzorging

De potroos kan met de juiste verzorging lang bloeien. Binnen staat de plant het liefst op een lichte plek, met wat frisse lucht. De potkluit mag niet uitdrogen, geef dus regelmatig water. Voor een rijke bloei is het aan te raden eens in de drie weken planten- of speciale rozenmest te geven. Bloeiende planten verbruiken meer energie en andere voedingsstoffen dan groene planten. Extra voeding zal ervoor zorgen dat de potroos steeds nieuwe knoppen blijft aanmaken. Eenmaal uitgebloeid kan de potroos worden teruggesnoeid tot ongeveer 5 cm boven de potaarde. De plant zal dan na ongeveer twee maanden weer opkomen.