Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Gothic kamerplanten

Gothic kamerplanten

De zomer is voorbij en we kunnen steeds minder genieten van het buitenleven en van de tuin, op enkele mooie nazomerdagen na. Tijd om het binnen gezelliger te maken en dat kan heel goed en makkelijk met mooie kamerplanten.

Mysterieuze sferen
In de interieurwereld is het strakke minimalisme en Scandinavische blond ingeruild voor decoratieve, dromerige en romantische sferen. Een vleugje gothic is helemaal ‘hot’. Zwart, antracietgrijs, aubergine en purperpaars zijn de kleuren die nu veelvuldig opduiken in de mode, het interieur en zelfs op het bord.. Ze combineren mooi met lichte huidachtige tinten (‘nude’ in modetaal), want we willen het natuurlijk niet te somber maken allemaal. Planten waarmee je zo’n bijzonder, mysterieus accent in huis haalt zijn onder andere:

  • De skeletplant of olifantsoor Alocasia ‘Black Magic’, met grote, glanzende zwarte bladeren.
  •  De vleermuisbloem Tacca (ook wel kattensnor of duivelstong genoemd, what’s in a name?), een tropische plant met extreem lange helmdraden  en bruinrode kelkbladen .
  • Flamingoplant Anthurium met dieprode bloemen.
  • Vleesetende (beker)planten (terug van weggeweest!).
  • Tillandsia-soorten, verkrijgbaar in grijs, maar ook in rood; vreemde sprietenplanten die geen aarde nodig hebben, maar alleen af en toe besproeid moeten worden (zogeheten air plants of epyfiten)