Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Haal de lente in huis met bloesemtakken!

Haal de lente in huis met bloesemtakken!

Ze zijn nu al verkrijgbaar: de eerste lentefrisse bloesemtakken, zoals kersenbloesem en Forsythia (het Chinese klokje). Slechts een enkele tak in een mooie, hoge vaas heeft al een groots fleurig effect. Maak een keuze uit ons ruime assortiment, van Prunus (sierkers) tot Magnolia. Er zijn ook niet-van-echt te onderscheiden kunstexemplaren, die jarenlang meegaan. In februari/maart kunt u ook takken van vroegbloeiende struiken in uw tuin naar binnen halen en in bloei trekken.

Het voorjaar in een vaas
Forsythia, Japanse sierkers (Prunus subhirtella), Magnolia, sieramandel (Prunus triloba), en sneeuwbal (Viburnum burkwoodii) zijn schitterend in een vaas en zorgen voor een lekker vroeg lentegevoel. Heeft u een van deze struiken of bomen in uw tuin? Knip dan enkele takken af waarvan de bloesemknoppen al goed zichtbaar zijn. Om ze eerder in bloei te krijgen zet u de takken eerst een dag of twee in een emmer water in de koudste kamer van het huis. Zet ze daarna in een hoge vaas met lauwwarm water en speciale voeding voor heesters en geef de vaas een mooie, lichte plek in de woonkamer. Heeft u een bosje takken gekocht? Snijd de takken dan eerst schuin af met een scherpe, schone snoeischaar.

Tips

  • Forsythia-takken kunnen op vaas wortels ontwikkelen. Dan kunt u ze weer in uw eigen tuin planten of aan iemand cadeau geven.
  • Haal voor nog meer lentegevoel ook bollen op pot in huis, zoals narcissen, tulpen, hyacinten en blauwe druifjes. Als ze uitgebloeid zijn kunt u ze in de tuin planten.