Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Herinneringen planten

Herinneringen planten

December is een feestmaand, maar tegelijkertijd is het gemis van dierbaren in deze periode extra groot. Nu het jaar z’n einde nadert is het tijd om terug te blikken, op mooie én droevige gebeurtenissen, zoals een geboorte, huwelijk, jubileum of overlijden. In Engeland hebben ze een mooie traditie om bij speciale gelegenheden een bepaalde plant, struik of boom in de tuin te planten. Vele jaren later hebben deze nog altijd een bijzondere betekenis, met fijne herinneringen en soms ook een troostrijke symboliek.

Mijlpalen in het leven

  • Bij een geboorte is het een prachtig idee om een plant, struik of boom te planten – of cadeau te doen – die de naam van het kindje draagt. Helemaal mooi is het als de plant of struik ook bloeit rond de tijd van de geboorte en de daarop volgende verjaardagen. Zoals een iris voor Iris, een roos voor Roos of een roos met de naam van de baby, zoals de ‘Just Joey’ of ‘Rosanna’.
  • Bij een huwelijk of huwelijksjubileum is een roos natuurlijk altijd een schot in de roos. Zeker een roos als ‘Wedding Day’. Bij een zilveren huwelijksjubileum zijn de Camellia japonica en de roos ‘Silver Anniversary’ een aanrader. En bij een gouden huwelijksjubileum is het passend om een plant met gele bloemen te geven of een plant met ‘goud’ in de naam, zoals de fuchsia of hosta ‘Golden Anniversary’ of  Rosa ‘Golden Wedding’. Denk ook aan mooie planten als de bruidssluier of mannentrouw (Plumbago).
  • Geef ook eens een mooie plant, struik of (fruit)boom cadeau voor een belangrijke verjaardag (50, 60, 70!). Er zijn bijvoorbeeld een roos en een Camellia japonica ‘Happy Birthday’, de rozen ‘Birthday Girl’ en ‘Birthday Boy’ en een dahlia ‘Happy Days’. Kies een plant of struik met bloemen in de lievelingskleur van de jarige of een exotische, sterke kuipplant, zoals een olijfboom, laurier, oleander of citroenboompje. Die gaan jaren mee en wie houdt daar nu niet van?

Idee: Geef bij twijfel een cadeaubon van ons tuincentrum! En kijk eens op de online RHS Plant Finder, daar kunt u in de search box op een bepaalde naam zoeken en vindt u alle planten met die naam.