Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Knutselen met kastanjes

Knutselen met kastanjes

Wat is er nu fijner dan op een mooie najaarsdag door het bos of het park te wandelen en kastanjes te verzamelen? Leg de glanzende, bruine noten op een mooie schaal of vul er eens een windlicht mee. Wrijf ze eventueel in met wat slaolie om ze nog mooier te laten glimmen. De kinderen kunnen er in de herfstvakantie of op een gure zondagmiddag allerlei grappige figuurtjes mee maken.

Benodigdheden:

  • Kastanjes en eikeltjes;
  • Satéprikkers en cocktailprikkers;
  • Priem;
  • Lijm;
  • Watervaste zwarte stift.

Werkwijze en ideetjes

Om lijfjes, hoofdjes en andere ledematen van dieren of vrolijke poppetjes met elkaar te kunnen verbinden moeten er eerst met een priem gaatjes in de kastanjes worden geprikt. Daarin komen dan de saté- of cocktailprikkers die op deze manier meteen goed vastzitten. Plak een halve bolster (het stekelige omhulsel) van een kastanje als hoedje op een losse kastanje en teken met een stift een gezichtje op de kastanje.

Maak een egeltje door ingekorte satéprikkers of cocktailprikkers in de bolle kant van de kastanje te steken. Teken er met een stift oogjes op of knip rondjes uit een vel wit papier en plak die er als oogjes op.

Maak kastanjepoppetjes met handen en voeten van eikels en plak een eikeldop als muts op het hoofdje van een kleine kastanje. Teken het gezichtje op het lichte deel van de kastanje.

Dit zijn maar een paar ideeën. Laat kinderen vooral lekker zelf aan de slag gaan, want ze hebben een rijke fantasie en komen vast op heel leuke ideeën. Laat ze hun creaties op een mooie schaal op de eet- of tuintafel zetten en kijk eens in ons tuincentrum naar leuke decoraties in de vorm van bosdieren, paddenstoelen en kabouters om het herfstplaatje compleet te maken.