Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Mini-moestuintips

Mini-moestuintips

De bekende Nederlandse grootgrutter AH is weer begonnen met de populaire mini-moestuinactie. Maar ook als je zelf kruiden, groente en fruit naar eigen keuze wilt kweken kun je deze maand prima aan de slag. Ook in een kleine tuin, op een balkon of dakterras. Moestuinieren is een leuke en supergezonde bezigheid: je bent actief buiten bezig, je belast het milieu minder doordat je geen producten uit andere landen laat overvliegen voor je maaltijden en je kunt verse, gezonde producten op tafel zetten.

Basisbenodigdheden mini-moestuinieren

In de eerste plaats moet je de tijd hebben om je plantjes te zaaien, te verspenen, verder te verzorgen en ervan te oogsten. Daarnaast heb je goede, onkruidvrije en vruchtbare grond nodig en liefst een zo zonnig mogelijke plek. Voor kruiden in pot heb je altijd wel ergens een plaatsje, al is het in de vensterbank. Op een balkon of dakterras kun je kiezen voor een vierkante-meterbak, verhoogde bakken en grote potten. Je kunt ook zelf een krat of houten kist aan de binnenkant bekleden met plastic en die vullen met goede grond. Zorg er wel voor dat er gaten in het plastic onderin en in de bodem van de krat of kist zitten, zodat overtollig water kan weglopen. En hangende aardbeienplantjes en andere klein blijvende en/of hangende gewassen kun je zelfs in een verticale tuin of een hangmand zetten. Kies alleen jonge plantjes of zaden van de kruiden en groenten die je echt lekker vindt. Tot slot heb je plantenlabels nodig, anders vergeet je wat je hebt gezaaid of geplant en kun je de plantjes en zaailingen ook niet goed verzorgen.

Als je de aanwijzingen op de zaadzakjes en op de betere moestuinsites volgt moet het lukken! Uiteraard vind je alle benodigdheden voor een productief moestuinjaar in ons tuincentrum in Rijssen. We wensen je een rijke en smakelijke oogst.