Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Petunia NightSky

Petunia NightSky

Als je deze nieuwe ster ziet, mag je een wens doen. De Petunia NightSky is de nieuwste sensatie onder de Petunia’s. De witte spikkels en vlekken op de donkerpaarse bloemen doen denken aan een continu veranderend sterrenbeeld aan de nachtelijke hemel. De NightSky bloeit al zeer vroeg in de lente en bloeit met de juiste verzorging door tot de eerste vorst. De NightSky brengt de gehele zomerperiode een heldere sterrenhemel naar het terras of het balkon.

De Petunia behoort tot de Solanaceae, ook wel bekend als de nachtschadefamilie. Moderne petunia’s werden populair in de jaren negentig van de twintigste eeuw. De afgelopen jaren zijn veel fascinerende, nieuwe patronen en kleuren ontwikkeld. De Petunia NightSky is het resultaat van vele jaren kruisen en selecteren met als doel dat het sterrenhemel effect gedurende het gehele seizoen even sterk zichtbaar blijf.

De Petunia NightSky ziet er met haar mooie tekening spectaculair uit in haar eentje in een mooie bijpassende pot, maar komt ook heel mooi tot haar recht in gemengde bakken of uitbundige hanging baskets.

Bakken – en vazen – vol kleur

Je hebt nu ruime keuze uit onder andere bloeiende narcissen, blauwe en witte druifjes, violen, vergeet-mij-nietjes, primula’s en madeliefjes (Bellis perennis), waar je potten, bakken en manden mee kunt vullen voor op de tuin- of balkontafel. De kleine bremstruik (Cytisus) bloeit nu met heerlijk geurende, goudgele bloemen. Die kun je prima in een grote mand of kuip planten.
Zet vazen met tulpen, narcissen, hyacinten, gerbera’s of ranonkels op de paastafel. Gebruik een stevige, hoge vaas voor een paar ‘paastakken’, bijvoorbeeld met fruitbloesems of katjes, of takken van het Chinese klokje (Forsythia), de toverhazelaar (Hamamelis), Magnolia of ranonkelstruik (Kerria japonica). Hang er leuke paasdecoraties in en/of van die plastic buisjes waar je een beetje water en een paar blauwe druifjes of mini-narcisjes in doet.

Vrolijke paasdecoraties

Zelfbeschilderde of andere decoratieve eieren mogen natuurlijk niet ontbreken. Beplak er eens een paar met bloemen uit eigen tuin. Lege eierschalen kun je met eierdop en al op tafel zetten en vullen met wat water en kleine bloemen of met wat aarde waarin je tuinkers of alfalfa zaait. Heb je meteen een gezonde smaakmaker voor de paasbrunch bij de hand.

En maak zelf eens kruidenboter of onkruidenboter, met bieslook, daslook, hondsdraf en zevenblad uit eigen tuin.

Vul een feestelijke paasmand met Kaapse viooltjes, Begonia’s of Kalanchoë en strik er een geel lint omheen.

Leg een kleurrijk kleed op de paas- en tuintafel. Vrolijke servetten met paashaasjes of narcissen erop maken het plaatje compleet.

Hang een paaskrans aan de voordeur, de eetkamerkast of boven de open haard. Je vindt deze kant-en-klaar in ons tuincentrum in Rijssen, maar je kunt hem ook zelf maken met takken, mos, klimopranken en paasdecoraties als plastic eitjes, kuikentjes en paashaasjes.

Alle medewerkers van ons tuincentrum in Rijssen wensen je een fleurig en smaakvol Pasen!