Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Tuinplant van de Maand juni: roos

Tuinplant van de Maand juni: roos

Als in juni de zon schijnt openen de rozenknoppen. De zomer kan beginnen! Een rozenboog vol prachtige bloemen en heerlijke rozengeur brengt een sprookjesachtige sfeer in de tuin. Eenmaal uitgebloeid geniet je nog extra na dankzij de confetti van gevallen rozenblaadjes. Zelfs het tuinpad krijgt zo iets betoverends. In juni staat de roos als Tuinplant van de Maand extra in het zonnetje.

Zomerliefde

Dat de roos (Rosa) wereldwijd geliefd is, blijkt wel uit haar titel ‘Koningin der bloemen’. Voor veel mensen is de roos de mooiste bloem die er is. De ene ruikt nog lekkerder dan de andere. Tuinrozen zijn er tegenwoordig in maar liefst 30.000 verschillende soorten met een grote diversiteit aan bloemvormen en kleuren, van rood tot paars en van geel tot wit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit struikrozen, theerozen, klimrozen en rozen met enkele of dubbele bloemen. In de zomermaanden is de bloei het meest uitbundig.

Stylingtips

  • Plant een klimroos bij een pergola of een tuinpoort. Als je roos leidt ontstaat er een prachtige rozenboog en waan je je in een sprookjestuin.
  • Zet een potroos in een grote glazen pot. Bedek de bodem eerst met wat mos.
  • Omdat rozen veel bloemen produceren, kun je gerust wat bloemen afknippen en in een vaasje zetten.
  • Maak je eigen potpourri van rozen: pluk een paar rozen en leg ze in een mand.

Meer stylingtips vind je in ons tuincentrum in Rijssen.

 

Verzorgingstips

  • Plant de roos op een plekje in de zon en niet helemaal uit de wind.
  • Rozen in een pot hebben vaak iets meer water nodig, vooral tijdens warme en droge perioden.
  • Wil je dat je rozen uitbundig voor je bloeien dan geef je ze rozenvoeding. Bovendien blijft de plant dan gezond en sterk (dus: veel minder gevoelig voor ongedierte en schimmels).

Meer informatie over rozen en andere tuinplanten vind je in ons tuincentrum in Rijssen.

Tuinplant van de maand
De roos (Rosa) staat in juni als Tuinplant van de Maand in de spotlights. ‘Tuinplant van de Maand’ is een initiatief van Mooiwatplantendoen.nl. Kwekers en groenspecialisten uit de sierteeltsector selecteren op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl maandelijks een tuinplant met als doel te inspireren en te enthousiasmeren. Een tuin is namelijk geen tuin zonder planten.

Bron: mooiwatplantendoen