Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Bella Fuchsia, een dankbare plant?

Bella Fuchsia, een dankbare plant?

De Fuchsia is een zomerbloeier met feestelijk gekleurde bloemen, die oorspronkelijk uit Latijns-Amerika komt. De Fuchsia wordt ook wel „bellenplant“ genoemd en kenmerkt zich vooral door haar karakteristieke bloemen en kleurcombinaties.

De Bella Fuchsia is een dankbare tuinplant, die rijk bloeit en graag de hele zomer met haar bloemen pronkt. Ze is verkrijgbaar in verschillende sprekende kleuren, die ook heel mooi tot hun recht komen als ze met elkaar gecombineerd worden in een grote pot of schaal.

Langste zomerbloeiers!

U kunt van april tot in november in uw tuin of op uw balkon genieten van de Bella Fuchsia. Zij behoort hiermee tot de langst bloeiende zomerbloeiers. Bij een juiste verzorging voelen Bella Fuchsia’s zich in een bloembak of pot net zo goed thuis als in de volle grond. Geef haar regelmatig water, laat de kluit niet uitdrogen en geef om de twee weken een klein beetje voeding. Geniet langer van uw Bella Fuchsia’s door de uitgebloeide bloemen te verwijderen. U wordt daardoor getrakteerd op een rijkelijke bloei.

Leuk weetje!

Leuk weetje: In Nieuw-Zeeland, waar de Fuchsia ook voor komt, wordt de bes van de Fuchsia van oudsher gebruikt om hun gezicht te verven…….