Nieuws van Tuincentrum Veeneslagen

Valentijnsdag: bloemen, kaartjes en nog veel meer liefs!

Valentijnsdag: bloemen, kaartjes en nog veel meer liefs!

Een bos rode rozen staat nog altijd met stip op één om een geliefde mee te verrassen op Valentijnsdag, die dit jaar op zondag valt. Ook een geheimzinnig kaartje mag niet ontbreken. Maar er zijn nog veel meer originele manieren om uw liefde te verklaren. Kom maar eens rondneuzen in ons tuincentrum!

Vaste planten met een klinkende naam
Februari is toevallig een uitstekende maand om rozen met kale wortels te planten. Ook andere tuinplanten kunnen de grond in, zolang het niet vriest. Kies voor planten met een toepasselijke naam, zoals brandende liefde (Lychnis), bruidssluier (Fallopia) of passiebloem (Passiflora) of een plant met bloemen in haar lievelingskleur.

Vrolijke bakken en manden
Er zijn nu allerlei voorjaarsbloeiers in potten, manden en bakken verkrijgbaar. Geef Iris een mand vol bloeiende dwergirisjes, met een mooie strik eromheen, of uw ‘druifje’ een pot vol bloeiende blauwe en of witte druifjes (Muscari). Daar kan zij nog jaren plezier van hebben, als zij de uitgebloeide bolletjes straks in de tuin plant.

Geuren en kleuren
Ook een schot in de roos: een rode of roze vaas vol bloemen, waxinelichthouders in de vorm van een hart, een heerlijke geurkaars in een mooie kleur of een met hartjes bezaaid interieur- of tuinaccessoire, van gieter tot tuinhandschoen.